Selecteer een pagina

Een flink deel van mijn leven heb ik op wilskracht geleefd. Wilskracht was een driver die me op veel momenten en door veel situaties heeft voortgestuwd. De wilskracht om te slagen, no matter what, heeft er voor gezorgd dat alles er zo perfect uitzag.

Oef wat was ik lekker bezig zeg!
Een universitaire bul, een goede baan, een goed salaris, lease auto, mooi huis, fijne vrienden. Ik was trots op wat ik bereikt had. Ja met die wilskracht zit het wel goed.

Wilskracht tegen de stroom in

Dat ik hierin doorsloeg en daarmee mijzelf verloochende, had ik (nog) niet in de gaten. De stille fluisteringen van mijn hart werden vakkundig in de kiem gesmoord. Mijn intuïtie rationaliseerde ik weg. Voor mijn gevoel en gevoeligheid was geen ruimte. Ook lichamelijke signalen negeerde ik. Wilskracht tegen je eigen stroom in, is niet duurzaam. Ik had lange tijd niet in de gaten dat eigenlijk veel van mijn keuzes gebaseerd waren op veiligheid.

Op hoe het hoort.
Op wat (ik dacht) dat van mij verwacht werd.
Op better safe then sorry.
En daarmee op schijnveiligheid.
En schijnveiligheid komt voort uit angst.

Burn-out of bore-out

Als dit te lang duurt, raakt je batterij op. Steeds vaker miste ik dat levendige gevoel. Die blijheid en spontaniteit. Mijn levenslust. Steeds vaker voelde ik een bepaalde leegte. En een gebrek aan zingeving. Ik had niet meer het gevoel de regie te hebben over mijn eigen leven. Als deze situatie te lang duurt, kan een vorm van een burn-out, bore-out of depressie volgen.

Terug naar de kern

Nu weet ik dat ik mijn ware verlangens had genegeerd. Ik mijn gevoelens had weggedrukt. En het contact met mijn lijf was verloren. Ik leefde vanuit mijn hoofd. Mijn intuïtie en helderheid waren diep verstopt. Afgedekt onder een dikke laag ratio. Eerlijk? Het was meer overleven.

Bij gebrek aan zingeving ontstaan gevoelens van zwaarte of somberheid. Ook dat herkende ik. M’n ziel en verlangens werden onderdrukt (de-pressed). Tot ik ontdekte: The only way out – is IN

Ik mocht mezelf opnieuw leren kennen. Voorbij de geconditioneerde lagen. Terug naar mijn kern. Vertragen. Verstillen. Daar liggen antwoorden. Daar vond ik mijn pad. Mijn eigen, unieke pad. Dat ontdekken, elke dag opnieuw, maakt mij zielsgelukkig.

 Leven vanuit Flow

Nu begeleid ik anderen op deze reis. Een reis van cognitie naar intuïtie.Van tegen de stroom in naar met de stroom mee. Loslaten van oude patronen, angsten en blokkades. Ontdekken waar je kracht ligt, jouw plezier, de moeiteloosheid en de ontspanning. Zodat je ongetemd, zelfverzekerd en energiek dit kan delen met de wereld.

Die wacht op je.

Wilskracht.