Selecteer een pagina

Femke Krabben

Over mij
“Ik kan eindelijk zeggen: Ik kan en mag zijn wie ik ben en wie ik wil zijn, zonder maskers. Bewust van mijn unieke eigenschappen,  in verbinding met mezelf en een diep vertrouwen in de oneindige mogelijkheden die bestaan. Dit brengt een lichtheid, speelsheid en een zin in het leven. Vanuit die staat van zijn, is zó veel mogelijk. Ook voor jou.”
Femke Krabben
Femke Krabben

Het lijkt wel alsof we eerst iets heftigs moeten meemaken, voordat we onszelf toestaan het leven te leiden dat werkelijk past.

BinneN versus buiten

Ik heb me mijn hele leven anders gevoeld. Ik denk diep na, beleef veel zaken intens en zie en voel veel. Niet alleen van mijzelf, ook van andere mensen. Al sinds ik me kan herinneren, houdt het leven zélf, wie ik ben en wat mijn rol is, mij bezig. Ik ga letterlijk als een vraagteken door het leven.

 Een groot deel van mijn leven heb ik mijzelf en mijn rijke, sensitieve binnenwereld niet kunnen plaatsen. Ik voelde me een vreemde eend in de bijt en vroeg me zelfs af wat er mis met mij was. Nu weet ik dat dit komt door mijn hoogsensitiviteit (hsp), geestelijke gevoeligheid en hoogbegaafdheid.

Doordat ik mezelf niet begreep, was mijn zelfbeeld niet bepaald rooskleurig en verre van realistisch. Ik voelde me allesbehalve slim, voelde me snel teveel en had het gevoel me te moeten bewijzen om er te mogen zijn. Het gevolg was dat ik me ging aanpassen, hard ging werken en me (onbewust) afsloot voor mijn emoties en de innerlijke leiding die ik ontving. De jonge versie van mezelf voelde zich vaak onbegrepen, eenzaam en angstig.

Aan de buitenkant zag het er perfect uit. Ik heb een wetenschappelijke studie afgerond, had goede banen met dito salaris in de corporate wereld en een fijn, sociaal leven. Van binnen voelde dat anders. Ik onderdrukte mijn gevoel, visie en mijn verlangens. De stem van mijn intuïtie wuifde ik weg, overigens zonder dat ik dat toen allemaal bewust in de gaten had. Noem het ‘succesvol aangepast’. Achteraf gezien, was ik aan het overleven.

Wake-up call

Ik zeg weleens gekscherend: “Soms lijkt het wel alsof vrouwen iets heftigs mee moeten maken voordat ze het leven gaan leiden waarvoor ze bestemd zijn”.  Ik heb zelf zo’n heftige (medische) ervaring gehad na de geboorte van mijn dochters, waarbij het bij de tweede bevalling bijna mis ging. Toen ik bijkwam uit narcose en te horen kreeg dat ik geluk had er nog te zijn, besloot ik: Mijn leven moet anders.

Het was tijd mijn eigen weg te gaan, zodat mijn unieke talenten (die jij ook hebt) volledig tot bloei konden komen. Sinds ik dat besluit heb genomen, heb ik zoveel moois mogen ervaren, ontdekken en doorleven. Dat is teveel om hier te beschrijven.

Deze impactvolle gebeurtenis fungeerde als een katalysator voor persoonlijke (bewustzijns) groei. Het heeft mij aangezet om vrij te komen van belemmerende (generationele) patronen die me tegenhielden mijn leven vorm te geven zoals past bij mijn natuurlijke aard, talenten en hartverlangens.

En toch was mijn eigen puzzel nog niet compleet en ontbrak ergens nog een stukje.

Femke Krabben

Welke stappen mag je nú zetten om te zijn wie je wil zijn en het leven te leiden waar je naar verlangt?

Hoogbegaafd & hoogsensitief

Mijn twee dochters hebben hoogsensitviteit en hoogbegaafdheid in mijn leven aan de oppervlakte gebracht. Dit bleek hét nog ontbrekende puzzelstukje te zijn. 

Er volgde een intense, soms verdrietige en eenzame periode. Eindelijk kon ik mezelf zien en begrijpen, al had ik ook vragen. Hoe anders had mijn leven verlopen als ik wel gezien was in deze kwaliteiten en uitdagingen? Als ik niet dat succesvol aangepaste meisje was, maar meer lef had gehad mezelf te zijn? Als ik passende begeleiding had gehad en mezelf, maar ook de kunst van het leven eerder had begrepen?

Inmiddels kan ik hier met een ander perspectief naar kijken. Het heeft me bovendien geïnspireerd om me te specialiseren in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Ik zie deze aspecten als onderdeel van het fundament van wie je bent en hoe je de wereld beleeft. Als je zorgt dat dit fundament stevig wordt, kan je solide verder bouwen.

Zijn wie je werkelijk bent

vanuit flow je talenten benutten voor het grotere geheel

Ik heb veel verhalen over wat ik niet wil en hoe het leven niet werkt. Ik weet als geen ander hoe tegen de stroom in te leven. Dit heeft mij gemotiveerd om alles te leren over hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, innerlijke- en emotionele vrijheid, trauma, bewust ouderschap, ondernemerschap en nog veel meer.

Alles komt samen in mijn werk en in m’n begeleiding. Ik blijk een talent te hebben om te zien en te horen wat niet zichtbaar is of gezegd wordt en kan de behoeftes die schuilgaan achter emoties en gedrag vertolken. Dit brengt helderheid en vaak ook heling, het vertrekpunt voor persoonlijke groei.

 

Femke-Krabben-ongetemd-leven-coaching
Femke-Krabben-ongetemd-leven-coaching
Femke-Krabben-ongetemd-leven-coaching

Ik ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Het is tijd. Ook jouw tijd. We worden niet voor niets geboren, dat weet jij ook. We zijn hier om met onze unieke eigenschappen een verschil te maken. Op een natuurlijke manier, vanuit flow.

Ik hoor graag van je.

Femke Krabben

Of stuur een bericht

6 + 11 =